Web Analytics
Tempat menarik di kyoto dan nara

Tempat menarik di kyoto dan nara

<
Fushimi Inari Taisha ini adalah tempat wajib untuk korang datang sebab ini adalah salah satu tempat yang menjadi tumpuan sekiranya korang datang ke Jepun.
Tag: tempat menarik di kyoto dan nara. 5 Kuil yang Harus Anda Kunjungi di Kyoto
Dimana-mana kulihat warna oren! Warna oren benar-benar memiliki aura warna yang luar biasa. Sangat aktif dan bertenaga bila lihat banyak warna oren! Hahah.
Gerbang Fushimi Inari
Dari Osaka seperti biasa aku mengambil train dari Umeda station dengan menaiki Hankyu/ Hanshin rail dengan destinasi pilihan, menuju ke Kyoto.
Kyoto dahulu merupakan Ibu Negara kepada negara Jepun dan tempat bersemadinya ramai emperor-emperor hebat Jepun sebelum berpindah ke bandar Tokyo.
Bamboo Forest juga merupakan salah satu tempat yang wajib dikunjungi sekiranya korang datang travel di Kyoto. Bamboo Forest ini penuh dengan pokok-pokok ...
Temple kat sini agak menarik juga sebenarnya tetapi sangat sunyi di sini dan tidak terlalu ramai pengunjung.
Kinkakuji
Kalau pergi Kyoto time SAKURA di Jepun, mohon pergi The Philosopher's Walk. Sana sini hanya SAKURA. Keterujaan terus naik ke tahap tertinggi!
Kuil Heian Jingu
Kuil Yasaka
Maruyama Park taman tertua di Kyoto. Ada pokok cherry senior di sini sebab umurnya dah lebih 80 tahun! Ramai rakyat Jepun berhanami di sini.
Kuil Todaiji Future Travel, Nara, Kyoto, Great Places, The Good Place,
Chasing the Sun in Nara
... tumpuan umum apabila berkunjung ke Kyoto. Sebelum korang sampai ke puncak, korang kena berjalan sikitlah (jalan berbukit) dan agak penat sebenarnya.
... tumpuan umum apabila berkunjung ke Kyoto. Sebelum korang sampai ke puncak, korang kena berjalan sikitlah (jalan berbukit) dan agak penat sebenarnya.
Bergambar di depan rumah ka tokong ka tak sure jugak. Tapi ni dah on the way nak masuk ke dalam Bamboo Forest Arashiyama.
Post kali ini I nak share beberapa Tempat menarik di Kyoto yang sempat kami lawati.
tempat-menarik-osaka-6
What an Amazing World!
10 Tempat Menarik Di Kyoto Jepang Yang Harus Anda Dikunjungi
Dari kejauhan agak terpukau dengan binaan warna keemasan berdiri megah di tengah tasik yang teramat cantik landskapnya. Sekejap je perasaan gitu timbul.
Nara merupakan ibukota pertama Jepang sebelum pindah ke Kyoto dan kemudian Tokyo. Yang terkenal di Nara selain kuil Todaiji dengan patung Budha raksasanya ...
Kyoto Tower ini berdiri megah di atas bangunan. Aku taklah naik ke atas tapi hanya tengok dari luar dan ambik gambar ...
Kastil ini kini selalu ramai dikunjungi wisatawan untuk berlibur dan menikmati kemegahan bangunan serta menikmati pemandangan di sekitarnya.
Istana Heijo merupakan kediaman maharaja dan juga berfungsi sebagai pejabat pemerintahan. Istana ini merupakan tempat menarik di Nara yang paling ...
tip-travel-ke-kyoto-7 ...
Tempat wisata di dekat Kyoto Osaka itu ada banyak banget! Jadi gak cuma keliling kota
... distrik yang ada di Kyoto Barat, merupakan daerah yang berlimpah dalam sejarah serta keindahan alam. Daerah Arashiyama berisi beberapa tempat menarik ...
DESTINASI : Kyoto, Japan
Bamboo Forest juga merupakan salah satu tempat yang wajib dikunjungi sekiranya korang datang travel di Kyoto. Bamboo Forest ini penuh dengan pokok-pokok ...
Top 15 Tempat Wisata di Kyoto
Day 2: Tempat Menarik Di Kyoto dan Kobe.
Nara
15 Tempat Menarik di Nara (2019)
Kuil Ise Grand, Ise
tunggu train.. eh tapi payung ni bagus sebab berjasa jadi tongkat Kak Pilla masa kat Kyoto.. kan banyak tempat menarik nak pegi.. ingat tak penat jalan ...
... cerita pasal tempat menarik yang aku dan geng sempat terjah. Ini thread. #japan #kansai #osaka #kyoto #kobe #nara #wakayamapic.twitter.com/xlo3BuEidm
Pemandangan bandar Nara
*Sekiranya korang nak ke sini, dari Sannomiya Station korang kena naik subway Kaigan Line dan turun di Minatomotomachi Station dan exit 2.
MAP: UNESCO world heritage sites in Nara :: Backpacking Japan
... Castle: FREE, entry fee only for castle interior
Di sebelah Kobe Port Tower ini terdapat satu bangunan yang agak unik iaitu Kawasaki World. Di sekitar kawasannya juga terdapat tempat rekreasi yang sangat ...
Itinerary Perjalanan ke Arashiyama
Info Wisata di Nara
Artikel-Unik-Jepang
Tak sangka boleh tengok view macam ni di Japan. Ingatkan nampak bangunan tinggi pencakar langit je kiri kanan macam Tokyo. Rupanya Kyoto punya view lagi ...
Tori Gerbang Fushimi Inari Taisha Kyoto Jepang
Join a Personalized Walking Tour in Kyoto, Nara
... tumpuan umum apabila berkunjung ke Kyoto. Sebelum korang sampai ke puncak, korang kena berjalan sikitlah (jalan berbukit) dan agak penat sebenarnya.
Avoid weekend completely terutama waktu peak season seperti Spring dan Autumn. Weekday pun orang cakap crowded yang amat. Weekend apatah lagi.
Nara
Rekomendasi 12 Tempat Wisata Di Kyoto Jepang Yang Menjadi Pilihan Tepat Anda Untuk Tour Wisata Ke Jepang – Wisata Jepang
Artikel-Unik-Jepang
Kyoto
Just tengok-tengok apa yang ada. Tak survey langsung apa makanan yang boleh dimakan. So pasrah je la tengok orang lain makan :)
Bunga sakura di Taman Maruyama
... masing-masing dengan tiga dan lima tingkat. Pagoda dengan lima tingkat ini bersaing dengan pagoda Toji di Kyoto sebagai pagoda tertinggi di Jepang.
Idea ni agak brilliant dan sangat unik. Letak Kimono di stesen tram lama untuk menyuntik suasana baru dan nak attract lebih ramai pelancong datang ke sini.
Kansai's All-Access Travel Passes - A Complete Guide
Osaka menyimpan segudang objek wisata menarik untuk dikunjungi. Selain aksesnya yang mudah dijangkau dari Nara, Kobe, dan Kyoto, Osaka memiliki objek wisata ...
2. Dewan Nigatsudo
Apa yang menarik di Kobe?
Artikel-Unik
Kota Kobe
Nanzen-ji-Temple-Kyoto
Yang kami jumpa lagi menarik dari itu. Tidak lain dan tidak bukan mazesoba ramen noodle. Masha-Allah! Masha-Allah! Slurrp! Dapat makan semangkuk terus ...
Itinerary Perjalanan ke Arashiyama
Nara Visitor Center & Inn
Itinerary Perjalanan ke Arashiyama Kuil Tenryuuji
Kobe merupakan salah satu kota terbesar di Jepang dan mulai dikenal luas sejak bencana gempa tahun 1995 silam. Sekarang Kobe telah berbenah dan kembali ...
Itinerary Perjalanan ke Arashiyama Jembatan Togetsubashi
Explore Kyoto
Naik tangga menuju Kuil Tsurugaoka Hachimangu di Kamakura
From Osaka with love . . NEXT - SUMMER 2019 (RM3390) 7/
Itinerary Perjalanan ke Arashiyama Okochi Sanso
Berita-Unik-Jepang
Galeri akomodasi ini
tempat-menarik-osaka-10
Kanazawa
Sumber gambar: Flickr kelly reeves, ...
Explore Kyoto for First Time Visitors
7. The sacred Mt Koya
Wonderful Tokyo Osaka Mt. Fuji-Kyoto-Nara
Abbey Travel - Kinkakuji Temple, Tokyo
❄ ❄ ❄️Private Trip Winter Kansai, Japan ❄ ❄ ❄
Nara
Kyoto
Hiroshima
The South Octagonal Hall (Nan'endo) of Kofuku-ji, Another Important Buddhist Temple in Nara
Aichi
Apa yang menarik di Kobe?
JAPAN OPEN TRIP AUTUMN SEASON! RM 1, 650/pax 12-16 Nov
Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo
Lari Sejenak dari Hiruk Pikuk dan Keriuhan Modernitas ke Kyoto Nuansa tempat wisata di Kyoto 2018 jauh dari kesan futuristik dan modern.
Nara
www.000webhost.com